2010. február 25., csütörtök

Elindult a blog

Ezen blog létrehozását már régóta elterveztem, azonban csak most került rá sor. Elsődleges cél az elsősorban kezdő Linux felhasználók segítése tutorialok formájában. A bejegyzések legnagyobb része terveim szerint saját tapasztalatok alapján fog alapulni, tehát az általam eddig megoldott problémák megoldásai lesznek itt találhatóak. Illetve ezeket egyéb Open Source élményeim, tapasztalataim fogják kiegészíteni.

Másodlagos cél a nyíltforráskódú programok népszerűségének növelése.
Miért gondolom, hogy szükség van erre a blogra? Ismerőseimet látva arra a következtetésre jutottam, hogy sokan nem mernek belefogni a Linux használatába, mert félnek tőle, hogyha szembekerülnek egy problémával, akkor azt nem fogják tudni megoldani. Azonban ez nincs teljesen így, az interneten rengeteg leírást találhat a kezdő user, amik segíthetik egy dolog megoldásában. Ez a blog is ezen oldalakhoz akar kapcsolódni, ezeket szeretné kiegészíteni, vagy csak simán a keresőkből ide érkező linuxosoknak akar segítséget nyújtani, hasznos dolgokat mutatni.

Elsősorban Ubuntut használok, tehát a cikkek többsége ehhez a disztribúcióhoz fog kapcsolódni, de néha Debianhoz kapcsolódó írások is meg fognak jelenni itt.
Jó szórakozást kívánok a blog olvasásához, illetve sok sikert a kezdő linuxosoknak! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése