2011. február 3., csütörtök

Firefox Ubuntu laptopon - optimalizálás kisképernyőre


Ha az embernek laptopja van és sokat netezik egy idő után feltűnik neki, hogy a képernyőn kevesebb dolog fér el, mintha egy asztali gép monitora előtt ülne. Persze lehet ezen segíteni egyes Firefox kiegészítőkkel:


Amint a fenti képen is látszik, a megjelenítendő terület magasságban több, mint egy centiméterrel megnőtt. Ezt a Böngésző eszköztár és az Állapotsor eltüntetésével értük el. Elsőre nem tűnhet olyan nagy dolognak ez az 1 cm, de egy kis kijelzős laptopnál ez mégis soknak számít.
Böngésző eszköztár eltüntetése
Ehhez rakjuk fel a Tiny Menu-t, mely a felső menüsort rakja át egy gombba. A Tiny Menu beállításaiban állítsuk át a megjelenítést szövegről képre. Ezután a Tiny Menu gomb mellé rakjuk át a Böngésző eszköztárból a dolgokat, majd tüntessük azt el.
Állapotsor eltüntetése
Ehhez rakjuk fel az autoHide Statusbar kiegészítőt, beállításaiban állítsuk be, hogy only if hovered for more than 300 milliseconds, és a page is loading-nál szedjük ki a pipát
Az állapotsorban található betöltődés jelző nem túl hasznos kis mérete miatt, ráadásul sokkal látványosabb az Apple Safari böngészőjéből lenyúlt megoldás. Ha feltesszük a Fission kiegészítőt a címsorban láthatjuk az oldalak betöltődését, hogy ez illeszkedjen az Ubuntu témájához, készítettem egy képet, amit a Fission beállításainál lehet betallózni. Itt letölthető.
A címsor mellett jobbra található searchbarnak alapból fix mérete van, azonban ez teljesen fölösleges a címsor sokkal fontosabb, szerencsére ez is orvosolható a Searchbar Autosizer kiegészítővel.
Ezekután már csak egy Ubuntu Ambiance-hez illő téma kell, mert az eredeti eléggé elüt az Ubuntu megjelenésétől. Ehhez én a Dustfox témát használom.

Kiegészítés:
Ezek a kiegészítők Winen is működnek, ott is nyerhetünk vele területet, itt telepíthető pedig egy jó aeros Firefox téma Win7hez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése