2011. január 7., péntek

Samsung Galaxy 3 (i5800) 0.00B internal storage

Nemrég én is Android tulajdonos lettem. Rövid felfedezés, próbálgatás után persze elkezdtem kipróbálni újabb rom-okat, mint a gyári. A 2.1es Eclair tudásban szerényebb, mint a lassan elterjedő 2.2es Froyo, ezért is akartam frissíteni. Fel is tettem a samfirmware.com-ról az I5800XXJPB-t, azonban a Marketből való telepítés közben mindig befagyott a teló az "Installing..." résznél. Ezért visszaraktam egy régebbi 2.1es rom-ot, de a 0.00B internal storage hiba fogadott. Egy ideig azt hittem, hogy sikerült brickelni a telómat, de rövid keresgélés után a neten rátaláltam, hogy több féleképpen is előjöhet ez a hiba. Végül sikerült megoldani a problémát, és most ennek leírását fogom bemutatni. Lényegében egy custom rommal sikerült megoldanom, hogy újra legyen belső memória, és fent legyen a Froyo is.

1) Ments le minden fontos adatot, mert a telepítés során el fognak veszni. (Névjegyzék, smsek, programok, ha kellenek)
2) Csinálj egy hard resetet (*2767*3855# tárcsázóban) Ekkor újra indul a teló.
3) Ha betöltődött kapcsold ki
4) Töröld a cache partíciót (Egyszerre kell lenyomni a hangerő fel + hangerő le + Home gomb (középső) + Kikapcsolás gombot, és addig kell lenyomva tartani míg újraindul, aztán pedig a megjelenő menüben a hangerő gombokkal kell Wipe cache partition menüpontot kiválasztani a Home gombbal)
5) Ha kész kapcsold ki a telót
6) A firmware frissítéshez Windows fog kelleni. Töltsd le az Odin programot, és a telefonhoz tartozó .ops fájlt
7) Töltsd le innen a custom rom-ot. Ez már rootolva van eleve, és néhány fölösleges program ki van szedve belőle.
8) Indítsd el az Odint (újabb Wineknél rendszergazda módban), az OPS gombnál tallózd be a letöltött .ops fájlt, kapcsolj a One Package gombra, és keresd ki a letöltött custom romot.
9) Kapcsold a telót Download módba (hangerő le + Home gomb + Kikapcsolás gomb), majd kösd rá a gépre. Ekkor az Odinban meg fog jelenni a Com portnál, egy sárga keretben.
10) Ha minden ok, kapcsolj rá a Start gombra, és várd meg míg befejeződik a telepítés, és az Odin a "PASS" feliratot írja ki.
11) Nincs több lépés :D Elvileg mostmár működik egy rootolt 2.2 Froyo a Galaxy 3-adon.

4 megjegyzés:

 1. Tisztelt Szerkesztő!


  A Felsőfokon.hu Szakmai Blogmagazin nevében keresem levelemmel!

  Olvastam az oldalon található bejegyzéseket és ezeket szakmailag nagyon értékesnek találtam, ezért kerestem meg Önt.

  A Felsőfokon.hu Szakmai Blogmagazin egy olyan közösség által szerkesztett blogportál, amely új megközelítést kínál szakmai tartalmak bemutatására és megfelelő környezetet biztosít szakmai párbeszédek kialakítására. A rendszer üzemeltetésével célunk, hogy olyan eszközt adjunk szakemberek és szervezetek kezébe, amellyel könnyen emészthető formában oszthatják meg tudásukat a szakmai tartalmak iránt érdeklődő közönséggel.

  Jelenleg olyan szakmai blog szerkesztőket keresünk, akik a saját szakterületükön megfelelő szakmai tartalommal rendelkező bejegyzésekkel növelik rendszerünk értékét. A blog írásával az egyes cégek és a többi felhasználó figyelmét vívhatja ki, így építve a szakmai kapcsolati hálóját, illetve akár pénzbeli juttatásokban is részesülhet.

  Ha felkeltettem az érdeklődését, akkor kérem keressen meg további információkért a stift.andras[kukac]felsofokon.hu címen.

  Stift András
  Informatika szakterület vezető

  felsőfokon.hu
  A SZAKMAI BLOGMAGAZIN

  Felsőfokon a hallgatókért Kutató,
  Fejlesztő
  és Kommunikációs
  Közhasznú Nonprofit KFT
  1093 Budapest, Közraktár u. 12/a

  VálaszTörlés
 2. Ilyen mail-t én is kaptam már :)))
  Nade nekem is Galaxy-3 am van, és az egyetlen ok amiért még nem upgarde-eltem, az az, hogy így ugye ugrik a gari. Az meg nem lenne gond, ha bármikor vissza is tudnék állni. Erre van valamilyen lehetőség ? Illetve csak és csakis ODIN-al lehet upgradelni ? SD-re ha kimásolom az ops-t, vagy valamilyen csomagot ?? úgy nem lehet ?

  VálaszTörlés
 3. én is sok helyen láttam ezt a bejegyzést :)

  amúgy visszatöltheted a gyári oprendszert odinnal bármikor, csak meg kell jegyezni, hogy milyen verzió volt rajta és letöltöd samfirmware.com-ról mondjuk.
  azt viszont nem tudom, hogy rájönnek-e a boltban/szervízben, hogy beleavatkoztál a telefon lelkivilágába és úgy raktad vissza később az eredeti androidot

  VálaszTörlés
 4. Jó napot! Szükségem lenne ezekre a filekre, de a megaupload le van zárva. Legyen szives rakja már fel Rapidshare-re vagy akárhova. Nagyon szükségem lenne rá.

  VálaszTörlés