2010. december 30., csütörtök

Audacious Docky helper

Már többször próbálkoztam különféle dokkoló programokkal, de rövid idő után mindig elment tőlük a kedvem. Nemrég találtam rá azonban a Docky nevű programra, amit azonnal megszerettem és azóta is használom.
Telepítés, megtalálható az Ubuntu Szoftverközpontban, vagy Terminálból:
sudo apt-get install docky
Rengeteg kiegészítő van a Dockyhoz, csak sajnos a kedvenc lejátszómhoz, az Audacioushoz nem találtam semmilyen kiegészítőt. Most vizsgaidőszak van az egyetemen így volt időm megírni hozzá egy saját helpert. :D


ITT LETÖLHETŐ a megírt kiegészítő.

A helper egy .tar fájlba van csomagolva, telepítése egyszerű: Jobb klikk a Docky ikonján >> Beállítások >> Segédek >> Telepítés, és itt meg kell keresni a letöltött .tar fájlt.
Ezután megjelenik a segédek közt már az Audacious kiegészítő.

Mit is tud ez a program? Ha elindítunk egy zeneszámot, a program megkeresi, hogy van-e a mappában még egy lemezborító (cover vagy folder nevű kép; jpg, gif, png formátumban) és berakja azt a Dockyban az Audacious ikonjának. Ezenkívűl van egy pozíció visszajelző ikon. Bekerült még a Jobb klikk menübe egy kis kontrollálási lehetőség (lejátszás/szünet, számváltás).


Röviden a kiegészítő megírásáról: a helper Python nyelven íródott, működése teljesen ugyanolyan, mint a "gyári" zenelejátszó kiegészítőknek, mivel azok forráskódja alapján írtam, sok módosítással, javítással. A lemezborító keresésést és beállítását azonban teljesen újraírtam, mert az eredeti elég bugos volt. Ha valaki kipróbálná, ötleteket, észrevételeket, és főként hibákat szívesen fogadok! :)

(Megjegyzés: Ha elindítunk egy zeneszámot, lekapcsoljuk a lejátszót és egy újabbat indítunk el az Audacious Jobb klikk menüjében többszöröződnek az irányító gombok. Ez NEM a kiegészítő hibája, minden ilyen típusú lejátszónál pl.: Rhythmbox, Banshee is tapasztalható a hiba. A hiba magában a Dockyban van, és elvileg már javították is a hibát, hamarosan bekerül a programba a javítás.)

Audacious helper Launchpad branch
Audacious helper Gnome-Look.org-on
Docky hivatalos honlapja
Docky Wiki
Docky Launchpad oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése