2013. február 12., kedd

Steam telepítése Debian Wheezy-re

A Valve Corporation által kifejlesztett digitális tartalomközvetítő, -kezelő rendszert, valamint multiplayer és kommunikációs platformot rejtő programot szerintem senkinek nem kell bemutatnom. Elsősorban játékairól híres a Steam, rengeteg játék érhető el rajta (2013 február 07-én 1863 db) keresztül most már Windows, Mac OS X és egy ideje Linux rendszeren is.

Linux rendszerre tavaly novemberben indult meg a bétatesztelés, ezután hamarosan több igen híres játék vált elérhetővé, többek között a Serious Sam 3, Postal 2, Half-Life, Counter-Strike: Source, Killing Floor, és még sok másik. Jelenleg 50 játék érhető el Linuxon, de ezek száma gyorsan gyarapszik, és egyre csak nőni fog, ha másért nem a linuxos Steam Box miatt.

Telepítéshez:

wget http://kanotix.com/files/fix/install-steam-wheezy.sh
chmod +x install-steam-wheezy.sh
sudo ./install-steam-wheezy.sh

Telepítés után a steam paranccsal indítható. A program automatikusan frissíti magát, elég gyorsan fejlődik, pár napja például még tray iconja se volt, azóta azt is megcsinálták.

Egy tipp: nagyon jó játékok érhetőek el olcsón, legtöbbször többplatformos formában (akár Androidra, de nagyrészét Linuxon is ki tudtam próbálni) a Humble Indie Bundle honlapján. Aki nem ismeri: jótékonysági keretek között a vásárlók annyit fizetnek egy játékért, amennyit szánnak rá és több igen jó minőségű játékot adnak cserébe.

Steam hivatalos oldala

Steam for Linux honlapja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése