2010. május 16., vasárnap

Dropbox telepítése Lucidra

Dropbox

Update: Dropbox installálása Maverickre

A következő programot ubuntus életem kezdetétől használom. Működésében nagyon hasonlít a Jauntyban megjelent Ubuntu One-ra, lényegében egy internetes pendrivera hasonlít, mondja a közhely. Természetesen ennél sokkal több mindenre használható. Alapvetően fájlok szinkronizálására találták ki, ha valamelyik gépünkön berakunk a Dropbox mappába valamit, akkor az a többi gépünkön található Dropbox mappában is meg fog jelenni. Az Ubuntu One ugyanilyen, csak Windowsos környezetben nem működik. Tehát, ha a jó öreg m$ oprendszerben is el akarjuk érni ezeket a fájlokat, akkor jó választás lehet a Dropbox. Ezenkívűl Mac-es változata is megtalálható a programnak, sőt mobil készülékekre is készült változat.

Ahogy mondtam nemcsak pl dokumentumok átvitelére szolgálhat ez a remek program, hanem a fájlátvitel révén mondjuk Firefox könyvjelzőinket is szinkronizálhatjuk, vagy mondjuk Empathy/Pidgin előzményeinket is, hogy mindenhol elérhetőek legyenek. Hamarosan elkészül az a cikkem is ahol bemutatom, hogyan tehetjük meg az előbbieket, addigis így telepíthetjük a Dropboxot:

Írjuk be egy Terminálba a következőt:

sudo gedit /etc/apt/sources.list

Majd a végére illesszük be a következő sorokat:
## Dropbox
deb http://linux.dropbox.com/ubuntu lucid main
deb-src http://linux.dropbox.com/ubuntu lucid main
Ezután mentsük el a változtatásokat, térjünk vissza a Terminálba és futtassuk le a következő parancsokat:
sudo apt-key adv --keyserver pgp.mit.edu --recv-keys 5044912E && sudo apt-get update && sudo apt-get install nautilus-dropbox
Ezzel tehát telepítettük az alap Dropbox klienst.

Kiegészítés:
Már telepíthető a Dropbox egy újabb (0.8.55) verziója, melyben kijavítottak pár hibát, és már módosítható a Dropbox ikonja, mely így tökéletesen illeszkedhet az új Ubuntu témákhoz. :)
Telepítés:
dropbox stop
cd ~
wget http://dl-web.dropbox.com/u/17/dropbox-lnx.x86-0.8.57.tar.gz
tar -xvf dropbox-lnx.x86-0.8.57.tar.gz
dropbox start


Az alapértelmezett Lucid témákhoz egy Charles A. nevű úriember készített egy illeszkedő ikonkészletet, melyet a Dropbox fórumán közzé is tett. A sötétebb (Ambiance) verzióhoz így telepíthetjük az ikonokat Terminálból:
cd
cd .dropbox-dist/
wget http://dl.dropbox.com/u/62148/Misc/Dropbox%20Dark%20Panel.tar.gz
tar xvf Dropbox\ Dark\ Panel.tar.gz
A világosabb (Radiance) témához itt tölthetjük le az ikoncsomagot, majd csomagoljuk ki a home könyvtárunkban található .dropbox-dist (rejtett) könyvtárba.

Dropbox hivatalos oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése